2021-12-13 01:00:03
Неймовірна бульба по-французькому з м’ясом у духовці
Приготуйте картоплю по-французькому з м’ясом в духовці. Перепис м’ясної запіканки під сиром дуже простий та смачний.
Ця проста й вельми смачна страва пасуватиме не лише на обід чи вечерю, а може стати окрасою святкового столу.
Ця страва давно стала поширеною в українців завдяки простоті у приготуванні й доступності. До того ж вона дуже смачна й поживна. До того ж і назва гарна. Картопля по-французькому ‒ ідеальна страва у випадку, якщо до вас раптово завітали гості: можна швиденько поставити деко у духовку і йти розважати гостей, допоки страва буде готуватися.
Така страва пасуватиме на свята, адже виглядає вона дуже ласо й зможе прикрасити ваше свято. М’ясна запіканка є вельми поживною, її можна приготувати на велике товариство, голодним ніхто не зостанеться. До того, це заощадить ваш час, адже вона замінить вам дві страви: основну та гарнір, тому вона не потребує жодних додатків, хіба що чудово пасуватиме салат зі свіжих овочів, але без майонезу.
Картоплю по-французькому приготує навіть не надто досвідчена людина, зіпсувати її практично неможливо. Таку страву, ви можете приготувати порційно у горщиках, лише доведеться порізати м’ясо на шматочки, а все решту залишити незмінним. Щоправда, назвати її “картопля по-французькому” не вийде, але вона точно вам сподобається, й таким чином ви зможете швидко приготувати обід чи вечерю. Подавати в гарячому вигляді, посипати зеленню цибулі та кропу, ще й галузку розмарину додати й вже перед подачею – половинки оливок.
· 1,5 кілограма картоплі;
· 400 грамів свинини;
· 2 середні цибулини;
· 200 грамів твердого сиру;
· сметана;
· олія;
· сіль, перець.
· Картоплю порізати кружальцями, посолити, поперчити, перемішати.
· М’ясо порізати тонкими скибками, цибулю півкільцями.
· Сир потерти на грубій тертушці.
· Деко змастити олією, не оминаючи країв.
· Викласти шар порізаного м’яса, посолити, поперчити.
· Зверху покласти кружальця картоплі. Змастити її сметаною.
· Поставити у розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 40 хвилин.
· Дістати, посипати картоплю тертим сиром, повернути назад у духовку ще на 10-15 хвилин, щоб сир розплавився.
Можете відійти від класичного рецепта і додати помідори, але обирайте щільніші. Можна зробити, як багато українців, – змастити все майонезом, але це не лише не правильно, а й шкідливо. М’ясо краще обрати без жиру й не жилаве й добре відбити для соковитості та ніжності. Для цього помістіть його в пакетик, і тоді починайте відбивати. Заздалегідь обсмажте шматочки свинини на великому вогні, буквально по декілька секунд, до золотистої скоринки: ваша страва набуде ще кращого смаку. А щоб вона не розпадалась, першим шаром кладіть м’ясо.
Для пікантності додайте до сметани натертий плавлений сирок або ж бринзу. Запікати потрібно в добре розігрітій духовці. Сир можна взяти двох видів. Таку страву можна зробити навіть рибною, тоді матимете дві улюблені запіканки. Додавати можна не лише томати, а й гриби, соуси чи інші складники.
До речі, м’ясо можна різати і на невеликі шматочки, цибулю теж можна подрібнити довільно, проте найкращий варіант це – півкружальця, оскільки вона буде більш соковита. Також можете змішати її з натертою морквою. А щоб картопля, вийшла запашною, перед викладанням змастіть сумішшю оливкової олії та сухої зелені чи спецій. З м’ясом можна зробити те саме, за бажання – додати дрібно покраяний гострий перець (чилі, або ж халапеньо чи хабанеро).
джерело: власне