Спробуйте приготувати хліб, який не містить глютену

Спробуйте приготувати хліб, який не містить глютену

2018-02-23 17:42:47

Спробуйте приготувати хліб, який не містить глютену
Споживайте хліб, який не містить глютену. Рекомендується з'їсти цей домашній хліб через 4-5 днів після приготування, щоб він не зіпсувався. Дізнайтеся рецепт далі!

У цій статті ми розкажемо вам, як приготувати хліб, який не містить глютену, з вівсянки банану та волоського горіха.

Упродовж усієї історії людства хліб був найважливішим елементом харчування у багатьох різних країнах.

Проте в останнє десятиліття його розкритикували за те, що він містить занадто багато калорій і значно сприяє ожирінню.

На щастя, для вас, сьогодні випускають багато здорових сортів хліба, наприклад, цей хліб з вівса, банана та горіхів. Ці здоровіші сорти показують нам, що хліб також може бути корисним і здоровим вибором для харчування.

У цій статті ви дізнаєтесь про рецепт цього смачного хліба, виготовленого з вівса, який не містить лактози або глютену, тому він підходить для всіх споживачів. Крім того, ви також дізнаєтеся про його чудові властивості для здоров’я.

Користь хліба

користь хліба

 

Хліб по суті не є поганим для здоров’я. Це залежить від інгредієнтів, які він містить, і кількості хліба, яку ви споживаєте.

Загалом, це їжа, яка є багатою на вуглеводи. Це фундаментальні елементи нашого тіла і відмінне джерело енергії.

Незалежно від цього факту, якщо ми споживаємо надмірну кількість хліба, це може змусити нас набрати зайву вагу.

Отже, хліб, який готують зі здорових та якісних інгредієнтів, є ідеальним доповненням до здорового сніданку або будь-якого приймання їжі.

Крім того, ми повинні бути обережними з деякими хлібами, виготовленими на фабриці з борошна дуже поганої якості. Фабрики виробляють його з дріжджів, що може спричинити набряк черевної порожнини після його вживання.

До того ж, вони роблять його з великою кількістю добавок, що перетворює текстуру хліба на гумову. Таким чином, він стає непридатним після короткого проміжку часу.

Через цю проблему з промисловим хлібом багато хлібопекарень вирішили повернутися до старих рецептів приготування хліба, які вони роблять вночі, з терпінням і з дотиком ремісника. Вони також вирішили використовувати борошно більш високої якості, наприклад, пшеничне, житнє та гречане.

Чи є хліб, який не містить глютену?

хліб, який не містить глютену

 

Основа для цього виду хліба – це дроблена вівсяна крупа або порошкоподібний овес. Цей вуглевод дуже поживний і має високий вміст білка та волокна.

Крім того, хліб, який не містить глютену, дуже корисний для травлення і допомагає подолати бажання їсти, наповнюючи шлунок.

Овес не містить природного глютену. Проте в багатьох випадках його оброблябть разом з пшеницею, яка його забруднює. У таких випадках це може бути досить небезпечним для тих, хто хворий на целіакію.

Якщо у вас є ця проблема, ви повинні перевірити, що продана вам вівсянка насправді не містить глютену. Також, коли ви вибираєте дріжджі, перевірте, щоб вони також не містили глютену.

Хліб з вівсянки, банану та волоського горіха

хліб з вівсянки, банану та волоського горіха
 
Хліб, зображений вище, не тільки дуже корисний, але його також дуже легко зробити. Він не вимагає жодного типу замішування.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1/2 склянки оливкової олії (100 г)
  • 2 склянки води (500 мл)
  • 1 столова ложка цукру (10 грамів)
  • 2 склянки дробленої вівсяної крупи (260 грамів)
  • 2 стиглих бананів
  • 1 склянка нарізаного волоського горіха (150 грамів)
  • 1 пакет сухих дріжджів (12 грамів)

Приготування

Перевага цього хліба в тому, що вам не потрібно його замішувати, і ви можете зробити це швидко і просто за допомогою яєчної збивачки.

  • По-перше, змішайте два яйця збивачкою.
  • Потім додайте масло і продовжуйте змішувати яйця.
  • Додайте воду, банани, цукор, а потім знову змішайте.

Якщо навколишня температура висока, використовуйте теплу воду. Якщо ви готуєте в холодній атмосфері, використовуйте гарячу воду.

  • Поступово додавайте вівсянку, коли ви змішуєте інгредієнтитак, щоб вона була однорідною, і ви не бачили кусочки вівса скрізь.
  • Коли ви достатньо і послідовно все перемішали, додайте сухі дріжджі і знову змішуйте інгредієнти.
  • Коли дріжджі повністю перемішались, додайте нарізані волоські горіхи та повертайтеся до змішування тіста.
  • Потім покладіть тісто на 30 хвилин у холодильник. Це так, хліб може встигнути піднятися. Гаряче тісто і холодна температура викликають зростання.
  • Поки дріжджі реагують, попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Через тридцять хвилин тісто повинно суттєво зрости. Помістіть його в місткість для хліба і покладіть в духовку на 50 хвилин і залиште хліб пектися.
  • Через сорок хвилин, перевірте хліб ножем, щоб побачити, чи він готовий. Через різницю в розмірах хлібних місткостей приготування може зайняти менше часу або більше.
  • Зачекайте, поки хліб буде готовий відповідно до ваших смаків. Потім вийміть його з духовки і трохи остудіть.
  • Ми рекомендуємо тримати його у свіжому та сухому середовищі. Їжте його протягом 4-5 днів після  приготування. Це домашній хліб, який не містить глютену, тому краще споживати його швидко.
 
Хліб та оливкова олія: прекрасне поєднання

 

джерело: власне






Що ще читають на цю тему



Коментарів немає
Додати коментар


Коментар