2015-11-11 21:00:08
Баняк, ринка, миска і тареля в креденсі.
Зупа з ляним тістом, росіл з клюсками, поливка, холодник і клеїк, налиті кохлею в таріль.
Закришка, запражка і засмажка.
Салатка в салятерці. Зеленина, мізерія і зеленець.
Карманадлі і шницлі, засмажені на пательні.
Ґуґлі з сосом, в ронделику.
Вуджений шпондерок, печений заєць, надівана гречкою печена качка.
Кишка з біґосом, бараболянка і мандибурчаник.
Терті пляцки з мачанкою.
Зглевілий сир і прітене молоко. Кисляк у слоїку.
Студенець і цвіклі.
Парені, накипляки і будині.
Яськи, шпарагівка, каляфйори, з засмаженою тертою булкою. Шпараґи, селєра, пора, тримбулька і надівана калярепа.
Риж, грисік, кулеша, логаза і пенцак.
Макаран, лазанки з капустою, стиранка на молоці, і клюски зі шкварками.
Палюшки, книдлі і ліниві пироги.
Пляцок з румбарбару в бритванці, цвібаки, перекладанці, андрути, мармоляди, конфітури і галярети в спіжарці.
Макова роляда, завиванець,струцля і медівник. Цибулячки з маком. Птисі і бішкопти. Пампушки з рожою. Пляцушки.
Ябчанка, яблучка в шляфрочках і печений риж з ябками.
Ґоґодзи, афини, гечі-печі, фіґи, дактилі і міґдали.
Морелі, трускавки, морви, піґви, цитрини і помаранчі.
Паприка, коляндра і бібкове листя. Цинамон і гвоздики, товчені в моздірі.
Кава з чоколядою в філіжанці. Марципани.
Карафка, келішок і канапка.
Не біймось заглядати у словник, колєґи і коліжанки! З днем української мови і писемності Смайлик «smile»
Ось тут я приготувала файлик з тлумаченнями -https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vzpg6n_3wlnzdttwhcdgufktlrqkpcelu-hf1ostjve/edit?usp=sharing
джерело: пані Стефа