2023-11-07 10:19:29
Український сніданок на щодень: Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк запустили сніданкове меню у закладах “100 років тому вперед” і “Полтава”
Головна ідея нового меню — український сніданок на щодень. Страви, які стануть цікавою альтернативою звичним авокадо-тостам, скремблу та сирникам
Шеф-кухар Євген Клопотенко та співзасновниця компанії “Нова пошта” Інна Поперешнюк запустили меню українських сніданків в усіх своїх закладах. Відтепер поснідати стравами із найкращих локальних продуктів можна буде не лише у львівському “Інші Бістро”, а й у київських закладах — ресторані “100 років тому вперед” і бістро сучасної української гастрономії “Полтава”.
“Будьмо відвертими, українці мають звичку використовувати досвід інших країн, якщо справа стосується їжі, а особливо — сніданків. Ми звикли замовляли в закладах тости з авокадо, чіа-пудинги, капкейки, боули та смузі, бо досі майже не маємо справжньої української альтернативи. Тому наша мета — відкривати для гостей Україну через смачні, свіжі та цікаві страви з кращих локальних продуктів, вирощених на власній фермі, — коментують ресторатори Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк. — Готуємо великий збірний сніданок, млинці з маком, ліниві галушки та багато-багато іншого. Кожного ранку можна обрати щось нове”.
Відтак, почати ранок у “100 років тому вперед” (вул. Володимирська, 4) можна 08:00 до 12:00 у будні дні та з 9:00 до 12:00 у вихідні. Для тих, хто хоче як слід підкріпитися, команда закладу підготувала великий український сніданок з кремом із масла, яйцями, домашнім хлібом і свіжими овочами. Крім нього гостям запропонують вівсянку з індичкою, книш мадам та українські палюшки. Особлива позиція й бестселер меню — млинці зі стиглою вишнею і маком, з соленим гольцем або печеною індичкою.
Бістро сучасної української гастрономії “Полтава” (вул. Князів Острозьких, 8) запрошує на сніданки з 9:00 до 12:00 й пропонує ранкове меню в тематичному стилі. Команда закладу підготувала для гостей кілька видів галушок: сирні з полтавською свининою, та ліниві з шоколадом і чорницею. А також — медовий тост зі смородиною, гуслянкою та ліщиною й альтернативу вівсянці — зелену гречку зі шпинатом і домашнім песто.
У львівському “Інші Бістро” (пл. Соборна, 2а) можна скуштувати оновлений український сніданок на будь-який смак з 7:00 до 12:00. У меню: хліб з оселедцевим маслом, маринованою сливою та вареним яйцем, солена та солодка вівсянка, вареники з вишнями й маком і оладки з різними додатками. До всього, щоб забезпечити людям комфортний ранок у Львові, команда закладу об’єдналась з українським сервісом Uklon. Гостям пропонують замовити авто з будь-якої точки міста до бістро й отримати -20% на поїздку за промокодом “INSHI”. Пропозиція актуальна до 30 листопада.
Ресторан “100 років тому вперед”
Адреса: Київ, вулиця Володимирська, 4,
Часи роботи: з 8:00 до 22:00 у будні, з 9:00 до 22:00 у вихідні
Instagram: www.instagram.com/100rokivtomuvpered/
Бістро “Полтава”
Адреса: Київ, вул. Князів Острозьких, 8
Часи роботи: з 12:00 до 22:00
Instagram: www.instagram.com/poltava.bistro
“Інші Бістро”
Адреса: Львів, Соборна Площа, 2А
Часи роботи: з 7:00 до 22:00
Instagram: www.instagram.com/inshi.bistro/
джерело: власне